tiistai 18. marraskuuta 2014

Suuri Käsityölehti vai Kauneimmat Käsityöt

Käsityölehtiäkin on paljon ja monenlaisia. Jotkut ovat keskittyneet neuleisiin, jotkut ompelutöihin ja monissa on molempia ja vielä paljon muitakin. Kaksi varmaan suositumpaa käsityölehteä ovat Suuri Käsityölehti ja Kauneimmat Käsityöt. Vertailen nyt näitä kahta lehteä, jos siitä olisi vaikka apua jollekkin lehden valinnassa.



Suuri Käsityö

Suuri Käsityö ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Ohjeiden pääpaino on naisten kaavavaatteissa ja neuleissa, mutta aina on tietty määrä miesten ja lasten mallejakin. Lehdessä on paljon askartelu- ja sisustusideoita sekä erilaisia vaatteiden korjaus- ja kierrätysvinkkejä. Myös pienten, nopeiden ja helppotekoisten käsitöiden ohjeita löytyy niille, jotka haluavat saada äkkiä jotain näkyvää valmiiksi. Aikaisemmin taisi olla enemmän ohjeita perinteisiin käsityömalleihin ja vanhoihin tekotapoihin, kuten kutomiseen, kirjontaan, tilkkutäkkitöiden tai värjäyksen tekemisen, mutta nyt lehti on uudistanut malleja vähän nuorekkaampaan suuntaan. Onhan lehti ilmestynyt jo 40 vuotta, joten oli aika varmasti uudistua.



























Kaikki ohjeet ja kaava-arkit ovat selkeitä ja helppolukuisia ja ovat laitettu lehden keskelle yhtenäiseen pakettiin. Lehdestä löytyy tuote-esittelyjä sekä juttuja erilaisista tapahtumista. Lukijat saavat kertoa omia ideoitaan ja vinkkejä käsitöiden tekemiseen. Suuri Käsityö on lehti, jota kannattaa säilyttää. Siinä on monipuolisia ohjeita, joiden pariin voi palata aina uudestaan.


Kauneimmat Käsityöt

Kauneimmat Käsityöt ilmestyy 6 kertaa vuodessa ja sisältää vain neule- ja virkkausohjeita. Malleja on vaatteisiin, asusteisiin, liinoihin, peittoihin, verhoisin, ristipisto- ja tilkkutöihin, askarteluun sekä myös ohjeita sisustamiseen. Uusimmassa lehdessä neuvottiin lisäksi huovutusta ja rapuvirkkausta, neuletonttujen ja keppihevosten tekemisessä.

Neuleohjeita löytyy sekä miehille, naisille että lapsille ja näitä ohjeita mahtuu yhteen lehteen aikamoinen määrä. Ohjeet ovat yksityiskohtaisia eli työvälineen, tarvikkeet ja työtavat tulevat varmasti niistä selville. Neulomalla ja virkkaamalla osaava ihminen saa todella kaunista ja näyttävää aikaan.






Oikean lehden valinta riippuu siis siitä, minkälaisia käsitöitä haluaa tehdä. Jos keskittyy pelkästään neuleisiin ja virkkaamiseen, on oikea valinta Kauneimmat Käsityöt. Mutta jos haluaa monipuolisempia ohjeita monenlaisiin käsitöihin, on valinta Suuri Käsityölehti. Kummankin ohjeet ovat sinällään hyviä ja käyttökelpoisia, mutta lehtien painotus vain on erilainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti